ESTATE PLANNING

Estate planning is het fiscaal en juridisch optimaliseren en inrichten van de overdracht van uw vermogen tijdens uw leven of bij overlijden.

lagun_logo_lichtgrijs

Vermogensoverdracht tijdens leven – schenken

Wanneer u emigreert naar Curaçao, wordt u daar ook als fiscaal inwoner gezien. Dit betekent echter niet dat Nederland u niet meer aanmerkt als inwoner voor de belastingheffing. Voor de heffing van erf- en schenkbelasting wordt u namelijk nog tot 10 jaar na uw emigratie aangemerkt als inwoner van Nederland, indien u de Nederlandse nationaliteit bezit. Dit betekent dat u gedurende deze gehele periode Nederlandse erf- en schenkbelasting verschuldigd bent indien u een schenking doet of onverhoopt komt te overlijden. De Nederlandse tarieven voor de erf- en schenkbelasting zijn een stuk hoger dan de tarieven in Curaçao. Hieronder kunt u de tarieven voor 2022 vinden.

Tarieven Nederland 2022

Tarieven Curacao 2022

Dubbele belasting?

Indien zowel in Curaçao als in Nederland erf- en schenkbelasting verschuldigd is, verleent Nederland een vermindering ter hoogte van dit bedrag. Hierdoor wordt dubbele belasting voorkomen. Wij kunnen u assisteren bij het in kaart brengen van uw situatie en zo de overdracht van uw vermogen tijdens uw leven of bij overlijden fiscaal en juridisch optimaliseren.

lagun_logo_lichtgrijs

Voorbeelden

Wilt u graag een aantal praktijkvoorbeelden inzien? Vul rechts uw gegevens in en download onze e-paper.

lagun_logo_lichtgrijs

TEAM